Nedjelja, 28. srpnja 2024.

Dvije mlade vozačice i čak 12 mladih vozača isključeno iz prometa zbog alkohola

Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom proteklog je vikenda na prometnicama u svojoj nadležnosti zabilježila sedam prometnih nesreća, među kojima je bila samo jedna s ozlijeđenim osobama u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Do nesreća je dovela neprilagođena brzina, nepropisno kretanje kolnikom, nepropisna vožnja unatrag i nedovoljna udaljenost od desnog ruba kolnika. Prometnu nesreću s ozlijeđenom osobom, kao i dvije s materijalnom štetom, izazvali su vozači pod utjecajem alkohola.

Također, tri prometne nesreće izazvali su mladi vozači, a jedan od njih bio je i pod utjecajem alkohola, usprkos tome što je za njih granica tolerancije 0,0 promila.

Prometnih prekršaja sankcionirano je 114, nešto više od prosjeka. Od toga se 40 odnosilo na upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola i 17 na nepropisnu ili neprilagođenu brzinu. Tri su vozača tijekom vikenda uhićena, a isto toliko ih je zadržano u posebnim prostorijama do otriježnjenja. Protiv jednoga je proveden žurni prekršajni postupak i predan je u bjelovarski zatvor.

Rekorder što se tiče alkohola zatečen je u petak kasno navečer u Sv. Ivanu Žabnu, a bio je to 42-godišnjak koji je vozio automobil pod utjecajem alkohola od 2,84 promila – dakako, uhićen je i isključen iz prometa.

Unatoč apsolutnoj zabrani kombiniranja bilo kakve količine alkohola i vožnje, tijekom vikenda je iz prometa isključeno čak 14 mladih vozača zbog upravljanja pod utjecajem, među kojima su bile i dvije mlade vozačice. Najviše je “napuhao” 23-godišnjak uhvaćen u petak kasno navečer u Glogovcu – 1,96 promila. Zadržan je do otriježnjenja.

Najbrži je, pak, bio “bistar” 21-godišnjak koji je u subotu popodne vozio Podravskom magistralom u Vlaislavu čak 128 kilometara na sat (!) iako je brzina tamo ograničena na 60.

zatvori