Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO ‘Mali novinari’ Podolica posjetili Zagreb i upoznali umijeće stvaranja na televiziji i radiju

Učenici fotografske i novinarske grupe Osnovne škole Podolice posjetili su Zagreb.

U pratnji učenika bile su nastavnica Đurđica Lucek te knjižničarka Ivana Habijan.

– Prvo smo posjetili zgradu Hrvatske radio televizije. Tamo ih je gospođa Nada Chedid povela u razgled zgrade i upoznala ih s umijećima rada i stvaranja na televiziji i radiju. Učenici su vidjeli skrivene kutke i saznali neke tajne HRT-a te su se upoznali s postupkom snimanja različitih televizijskih emisija – ističu u školi.

Učenici su tako vidjeli režiju, produkcije, opremu za snimanje, garderobu punu odjevnih predmeta, tihe sobe, prostorije za snimanje radijskih emisija, scenografije brojnih emisija, radionice u kojima se izrađuju scenski rekviziti i kostimi, backstage i prostoriju za snimanje glasova.

Chedid je objasnila postupke snimanja TV emisija te upoznala učenike s važnošću zvučne izolacije zidova i dobrog osvjetljenja te kvalitetnih reflektora i kamera.

– Učenici su vidjeli postavljanje scenografije te naučili kojim se sve tehnikama snimaju emisije na televiziji. Naučili su što se sve događa iza kamere, a bila je to odlična prilika za upoznavanje televizijskog i radijskog umijeća – kazali su.

Dodaju i kako su učenici posjetili različite znamenitosti grada Zagreba, kao i Hrvatski državni arhiv.

Slušaj uživo
zatvori