Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

[1. ŽNL] Graničaru u goste dolazi Tomislav Radnik, Osvit gostuje u Glogovcu, okršaj Sloge i Tomislava u Koprivničkom Ivancu

Diljem županije ovog vikenda igra se 17. kolo Prve županijske nogometne lige.

Kolo započinje u subotu kada su na rasporedu prva tri susreta i to u Starigradu, Đurđevcu i Kalinovcu.

Vodeći Graničar na domaćem terenu u Đurđevcu ugošćuje Tomislav Radnik. Bit će ovo druga utakmica Tomislav Radnika na ŠRC-u, jer je Tomislav Radnik svoju prvu proljetnu utakmicu odigrao upravo u Đurđevcu gdje je ugostio Lipu iz Hlebina. Tomislav Radnik tada je bio domaćin, a utakmica se igrala zbog obnove terena u Svetom Ivanu Žabnu. Ta utakmica nije završila dobro za tadašnje domaćine koji su poraženi od hlebinske Lipe 3:2. U subotu Tomislav Radnika očekuje neusporedivo teži zadatak, jer je Graničar ove sezone svijet za sebe. Graničar je veliki favorit te sve osim pobjede Picoka bit će veliko iznenađenje.

Najuvjerljiviju pobjedu u prošlom kolu ostvario je Starigrad koji je na domaćem terenu sa 4:0 nadigrao Panoniju. Starigrad drugo kolo za redom igra utakmicu pred domaćom publikom, a u subotu im u goste dolazi Drava iz Novigrada Podravskog. Upravo se Drava pobrinula za jedno od najvećih iznenađenja u prošlom kolu kad je s 3:1 na domaćem terenu pobijedila favorizirani Miklinovec. Starigrad u subotnju ogled ulazi kao veliki favorit, no uvijek postoji mogućnost da se dogodi čudo baš kao i prošlog vikenda u Novigradu Podravskom.

U posljednjoj utakmici dana Kalinovac na domaćem terenu dočekuje Prugovac. Iako Prugovac puno bolje stoji na prvenstvenoj ljestvici, u ovom slučaju to ništa ne znači. Naime, Kalinovac je na domaćem terenu prvi uspio uzeti bod Graničaru i to u 10. kolu, utakmica je tada završila 2:2. I u 15. kolu Kalinovac je iznenadio na domaćem terenu pobijedivši favorizirani Osvit 4:1, tako da Kalinovac u ovu utakmicu ulazi kao favorit.

Preostala četiri susreta igraju se u nedjelju.

Jedna od najzanimljivijih utakmica trebala bi biti ona u Glogovcu gdje domaćem Rudaru u goste dolazi Osvit. Rudar će zasigurno htjeti isprati gorak okus prošlotjednog poraza, kad su u Močilama izgubili 4:1. Osvit je također je upisao poraz istog rezultata i to kod kuće od vodećeg Graničara. Osvit je jedna od najjačih ekipa lige, dok je Rudar tradicionalno vrlo neugodan domaćin tako da bi ova utakmica trebala biti iznimno zanimljiva te vjerujemo kako će nijanse odlučivati o pobjedniku.

Trenutno drugoplasirani drnjanski Tomislava odlazi na gostovanje Slogi u Koprivnički Ivanec. Sloga u proljetni dio prvenstva ušla je pobjedom, da bi nakon toga upisala dva uzastopna poraza i to od Tomislav Radnika i Prugovca. Tomislav je uvjerljivo najbliži pratitelj Graničara te u utakmicu ulazi kao veliki favorit.

Najlakši zadatak, barem u teoriji, u ovom kolu očekuje Miklinovec koji odlazi u Hlebine kod Lipe. Lipa uvjerljivo drži posljednju poziciju na prvenstvenoj ljestvici. Iako je u prošlom kolu Lipa izgubila od drnjanskog Tomislava, pokazala je dobru igru. Ako Lipa uspje ponovi prošlotjedno izdanje i u nedjelju, Miklinovec će se morati dobrano pomučiti kako bi došao do bodova.

U posljednjoj utakmici kola Panoniji u Peteranec u goste dolaze Močile. Močile su se pokazale u proljetnom dijelu kao vrlo dobra i kvalitetna momčad. Svoju kvalitetu pokazale su i u srijedu u Županijskom nogometnom kupu kad su odigrale 0:0 s Tehničarom u Cvetkovcu. Panonija je jedna od lošijih ekipa lige te Močile u utakmicu ulaze kao favorit.

>> FOTO [ŽUPANIJSKI KUP] Močile uspjele izvući remi u Cvetkovcu, Ferdinandovac i Križevci upisali uvjerljive pobjede


Raspored 17. kola Prve županijske nogometne lige:

06.04.2024 16:00 Starigrad NK Starigrad – NK Drava (NP)
06.04.2024 16:00 Đurđevac NK Graničar (Đ) – NK Tomislav Radnik
06.04.2024 16:00 Kalinovac NK Kalinovac – NK Prugovac
07.04.2024 16:00 Peteranec NK Panonija – NK Močile
07.04.2024 16:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Osvit
07.04.2024 16:00 Koprivnički Ivanec NK Sloga – NK Tomislav
07.04.2024 16:00 Hlebine NK Lipa – NK Miklinovec

Slušaj uživo
zatvori