Nedjelja, 28. srpnja 2024.

Nastavnica đurđevačke škole u Slovačkoj održala nastavu iz područja ekonomske struke

Nastavnica Strukovne škole Đurđevec Marinela Blažok boravila je u Slovačkoj gdje je u Spojenoj školi Detva bila na osposobljavanju iz područja ekonomije.

Đurđevačka škola prvi je puta organizirala ovakvu mobilnost za svoje strukovne nastavnike, koji će nova znanja prenositi kolegama i učenicima. Tijekom boravka u Slovačkoj, nastavnica Blažek pripremala je i održavala nastavu za učenike partnerske škole iz raznih područja ekonomske struke: računovodstvo, provedbe razgovora za posao, ocjenjivanja zaposlenika, dugotrajne imovine, marketinga i prodaje.

– Priprema i održavanje nastave u novom okruženju i na engleskom jeziku bila je odlična prilika za razvoj stručnih, organizacijskih i komunikacijskih vještina te timskog rada, a nastavnica Blažek upoznala se detaljno i sa slovačkim obrazovnim sustavom, organizacijom nastave u partnerskoj školi, specifičnostima slovačkog tržišta rada te razlikama u odnosu na hrvatski obrazovni sustav i poslovno okruženje. Dodatno iskustvo stekla je kroz pripremu slovačkih učenika za regionalno natjecanje, zajedno s nastavnicom Spojene škole Detva Valerijom Čiamporovom, te je prisustvovala provedbi natjecanja – javili su.

Aktivnost je realizirana u okviru projekta “Mreža prilika 2023”, koji se sufinancira novcem iz programa Europske unije Erasmus+.

Izvor: Strukovna škola Đurđevac
Izvor: Strukovna škola Đurđevac
Izvor: Strukovna škola Đurđevac
Izvor: Strukovna škola Đurđevac
zatvori