Nedjelja, 28. srpnja 2024.

FOTO Mještani Svete Ane uredili prigradsko naselje uoči Uskrsa i dolaska proljeća

U đurđevačkom prigradskom naselju Sveta Ana održana je radna akcija uređenja okoliša društvenog doma, vodenice, crkve i križnog puta.

Mještani najmanjeg prigradskog naselja Đurđevca, članovi DVD-a i članice Udruge žena Svetojanke okupili su se kako bi doprinijeli uređenju mjesta uoči Uskrsa te dolaska hodočasnika i posjetitelja, izvijestili su iz đurđevačke Gradske uprave.

Predsjednik Mjesnog odbora Sveta Ana Veljko Miletić zahvalio je Gradu na donaciji drvene građe, boje i ostalog materijala koji je bio potreban za obnovu mosta i klupa kod društvenog doma te klupa oko crkve.

– Također, zahvaljujemo svim mještanima koji su se uključili, bilo da su članovi udruga ili ne, a posebno obitelji Elvisa Bakača koja je donirala 15 sadnica čempresa koji su zasađeni oko crkve i po križnom putu kod svake postaje kako bi se uljepšao okoliš – istaknuo je.

Predsjednica Udruge žena Svetojanke Martina Račan naglasila je da se svako proljeće uređuje mjesto te se na taj način pripremaju za nadolazeće manifestacije, turističke posjete i vjerska hodočašća.

– Na Cvjetnicu je već tradicionalno organiziran križni put koji svake godine bilježi sve veći broj hodočasnika na koji vas ovim putem i pozivamo – zaključila je.

zatvori