Nedjelja, 28. srpnja 2024.

FOTO U Park šumi Borik postavljene table ‘šumskog bontona’, Fuček: Molimo sve rekreativce da čuvaju prirodu i uvažavaju jedni druge

Članovi đurđevačkog ATV kluba Podravina i Off Road kluba Peski priključili su se inicijativi Turističke zajednice Grada Đurđevca postavljanjem tabli upozorenja i zabrane vožnje motociklima i quadovima po trim-stazi i stazama za šetnju.

Suradnja je rezultirala postavljanjem tabli sa šumskim bontonom te tabli zabrane za motorna vozila na zaštićenim područjima Park šume Borik pa će sad brojni trkači, šetači i rekreativci bez straha od naleta vozila moći uživati u ljepoti prirode, poručili su iz Grada Đurđevca.

Direktor đurđevačke turističke zajednice Mario Fuček pritom je pozvao sve rekreativce da čuvaju prirodu i uvažavaju jedni druge.

– Posebno bih apelirao na one neodgovorne pojedince da motornim vozilima da ne ulaze i ne voze pješčanim šumskim stazama, već da koriste isključivo leptir stazu koja se nalazi izvan zaštićenog područja našeg prekrasnog Borika – naglasio je.

zatvori