Nedjelja, 28. srpnja 2024.

U Đurđevcu će se okupiti 100 kazališnih amatera, održat će se 21. Županijska smotra

U Domu kulture u Đurđevcu u subotu će se održati 21. Županijska smotra kazališnih amatera.

Pokrovitelj smotre je Koprivničko-križevačka županija, organizator Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a suorganizator i domaćin Gradsko kazalište Đurđevac i grad Đurđevac. U programu će sudjelovati osam kazališnih skupina s osam predstava i 100 kazališnih amatera, a sve će početi u 10 sati, poručili su iz županijske zajednice udruga.

Spomenimo i da u programu sudjeluju Kulturna udruga Tomislav Franjić Kalinovac,  Mala dramska skupina Glumišna družina Virje, Kulturno umjetničko društvo Srce Koprivnica, Glumišna družina Virje i Književno-medijski kutak KUD-a Ivan vitez Trnski Novigrad Podravski, Dramska sekcija KUD-a Delovi, “Opojski zvon” Rasinja, Dramska skupina KUD-a Zrin Legrad te Književno-medijski kutak KUD-a Ivan vitez Trnski Novigrad Podravski.

Selektorica Hrvatskog sabora kulture i kazališna kritičarka Anđela Vidović dodijelit će nagrade, a najbolja predstava izborit će sudjelovanje na 64. Festivalu hrvatskih kazališnih amatera koji će u svibnju biti održan u Vodicama.

Izvor: ZKUU Koprivničko-križevačke županije
zatvori