Nedjelja, 29. rujna 2024.

Općina Hlebine osigurala 45.000 eura za gradnju i opremanje vanjskog vježbališta

Općina Hlebine osigurala je 45.000 eura za gradnju i opremanje vanjskog vježbališta.

Sredstva su osigurana kroz prijavu na javni poziv za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini Ministarstva turizma i sporta.

Cilj projektnog prijedloga je izgradnja nove sportske infrastrukture u naselju Hlebine čime će se doprinijeti popularizaciji sporta, poboljšanju kvalitete bavljenja sportom, poticanju većeg broj djece i mladih na bavljenje sportom, a ujedno i poboljšanju kvalitete života svih stanovnika općine Hlebine.

– U okviru montažerskih radova postavit će se antistres podloga te parkovni rubnjaci, a nabavit će se i dopremiti 13 sprava za vanjsko vježbalište. Tako će se postaviti sprava s horizontalnim i vertikalnim ljestvama, horizontalne ljestve, paralelna preča, trovisinsko vratilo, preča za sklekove, mini fitness set za osobe u invalidskim kolicima, tai-chi sprave za osobe s invaliditetom, polužna stolica za odgurivanje, kormilo za osobe s invaliditetom, eliptična hodalica, pokretna sjedalica, veslarica i kosa klupa te će se izvršiti montaža svih sprava – ističu iz Općine Hlebine.

Površina zahvata koja obuhvaća gradnju vanjskog vježbališta iznosi 208 metara kvadratnih, a predviđeno trajanje radova na projektu je osam mjeseci.

Dodajmo kako ukupna procijenjena vrijednost investicije iznosi 67.195 eura.

Slušaj uživo
zatvori