Nedjelja, 29. rujna 2024.

Sastali se predstavnici udruga s područja Rasinje, tema je bila financiranje programa i projekata

U Vatrogasnom domu u Rasinji organiziran je radni sastanak udruga, a tema je bila financiranje programa i projekata.

U Općini navode kako su sastanku prisustvovali i predsjednik Općinskog vijeća Zvonimir Fajfarić i određeni vijećnici.

– Osnovna tematika bila je vezana uz projekte za koje su dobivena sredstva za 2023. godinu kao i novi poziv na natječaj za financiranje programa i projekata od interesa za opće dobro za 2024. godinu. Općinski načelnik Danimir Kolman pozdravio je prisutne koji su se odazvali u znatnom broju, a u svom obraćanju osvrnuo se na klasifikaciju udruga u tri grupe i to prema kriterijima koji su dobiveni od Upravnog odjela za opću upravu i imovinska prava Koprivničko-križevačke županije – kazali su.

Naime, prvu grupu čine udruge koje uredno dostavljaju sve dokumente spomenutom uredu, u drugu grupu spadaju udruge koje nisu na vrijeme ili uopće nisu dostavile potrebnu dokumentaciju iako svojim raznim događanjima ukazuju da su vrlo aktivne, dok u treću grupu spadaju udruge koje su potpuno pasivne i upitno je žele li i dalje opstati.

– Udrugama iz druge grupe skrenuta je pozornost da što prije dostave potrebnu dokumentaciju u županijski ured kako bi se mogle prijaviti na natječaj za dodjelu sredstava za 2024. godinu. Pozivu su se odazvali i voditelji vjerskih zajednica koje djeluju na području općine jer i oni dobivaju sredstva za svoje potrebe putem prijave na natječaj za dodjelu sredstava za opće dobro – navode.

Pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Rasinja Tajana Zrinski upozorila je da se dobivena sredstva moraju koristiti strogo namjenski u skladu s potpisanim ugovorima te je nekim udrugama skrenula pozornost na pojedine nepravilnosti koje je potrebno ispraviti prije podnošenja prijava.

Na kraju je pripremljen mali domjenak kako bi prisutni još ponešto prodiskutirali i izmijenili pojedina iskustva u neformalnom druženju.

Slušaj uživo
zatvori