Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Na atletskoj stazi u Virovitici održan prvi zajednički trening za humanitarnu utrku Wings for Life

Na atletskoj stazi u Virovitici održan je prvi zajednički trening trkačkih entuzijasta za humanitarnu utrku Wings for Life World Run.

Trening je vodio višestruki pobjednik humanitarne utrke Robert Radojković.

– Okupili smo se zbog promocije trčanja i zdravog načina života te kako bismo se zajedno pripremili za buduće utrke. Cilj nam je družiti se, izmijeniti iskustva s ostalim trkačima, pitati, vidjeti i naučiti tijekom trčanja, posebno kako ispravno trenirati. Ovo je prvi trening, pilot projekt i ovisno o daljnjoj organizaciji nadamo se još kojem zajedničkom treningu u drugim županijama, posebno jer ove godine Hrvatska zajednica županija ima i svoj tim – istaknuo je.

Kapetan tima zajednice županija i virovitičko-podravski župan Igor Andrović naglasio je važnost bavljenja sportom.

– Redovita tjelesna aktivnost jedan je od najvažnijih faktora održavanja dobrog zdravlja i prevencije prekomjerne tjelesne mase, stoga moramo osvijestiti sve građane da budu tjelesno aktivni i da se bave sportom. Ponosan sam što smo u proteklih nekoliko godina počeli s organizacijom ozbiljnih utrka te svakim danom brojimo sve više trkača. Iz tog razloga, ova županija i ovaj grad pravi su odabir za održavanje prvog treninga za utrku u Zadru – rekao je.

Svjetski poznata utrka Wings for Life ove godine održat će se 5. svibnja u Zadru.

zatvori