Nedjelja, 29. rujna 2024.

STANJE NA BIROU U veljači pad nezaposlenosti, najtraženiji radnici bili su prodavači

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Križevci, krajem veljače na području Koprivničko-križevačke županije zabilježeno je 1.897 nezaposlenih osoba.

U odnosu na siječanj to je 68 nezaposlenih osoba ili 3,5 posto manje, dok su u odnosu na veljaču prethodne godine evidentirane 52 nezaposlene osobe ili 2,8 posto manje. U odnosu na prethodni mjesec u Đurđevcu je zabilježen pad broja nezaposlenih i to za 54 osobe ili 8,5 posto i u Koprivnici za 21 osobu ili 1,8 posto, dok je u Križevcima evidentiran rast i to za sedam osoba ili 4,8 posto.

Prema dostupnim podacima, tijekom veljače je iz evidencije nezaposlenih izašlo 295 osoba što je za 28,8 posto više nego u siječnju te za 25,5 posto manje nego u veljači prethodne godine. Od toga je zaposleno 188 osoba, odnosno 63,7 posto od ukupnih izlazaka.

Nadalje, novoprijavljenih osoba je tijekom veljače bilo 227 što je za 40,1 posto manje nego u siječnju te za 2,3 posto više nego u veljači prethodne godine. Pritom, izravno iz radnog odnosa dolazi 158 osoba ili 69,6 posto.

Tijekom izvještajnog mjeseca Područni ured Križevci evidentira 516 potreba za radnicima od strane poslodavaca, što je za 3,2 posto više nego u siječnju te za 16,7 posto više nego u veljači prethodne godine.

Promatrano prema djelatnostima, najviše je potreba iskazano u trgovini na veliko i na malo, popravku motornih vozila i motocikala, prerađivačkoj industriji, obrazovanju, djelatnosti zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, građevinarstvu, djelatnosti pružanja smještaja te pripreme i usluživanja hrane te u javnoj upravi i obrani i obveznom socijalnom osiguranju.

Dodajmo kako su najtraženija zanimanja u veljači bila prodavač, odnosno prodavačica, medicinski tehničar i medicinska sestra, čistač, odnosno čistačica, konobar, odnosno konobarica.

Slušaj uživo
zatvori