Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Na sastanku u Županijskoj upravi s mađarskim predstavnicima razgovaralo se o poboljšanju prometne povezanosti

U prostorijama Županijske uprave održan je radni sastanak s predstavnicima mađarske županije Somogy na kojem se, između ostalog, raspravljalo o prometnoj povezanosti.

Naime, iz Službe ureda župana izvijestili su da su sastanku uz koprivničko-križevačkog župana Darka Korena i povjerenika Vlade Mađarske za razvoj južnih regija Attile Józsefa Móringa prisustvovali i zamjenik Ratimir Ljubić, pročelnici Melita Ivančić i Darko Masnec te ravnateljica PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, a u mađarskoj delegaciji sudjelovali su pak konzul Generalnog konzulata Mađarske u Osijeku Zoltán Császár i predsjednik Županijske skupštine Somogy Norbert Biró.

Na sastanku je tako naglašeno kako ove dvije županije veže 100-tinjak kilometara nekadašnje administrativne granice koju je potrebno povezati s još nekoliko prijelaza kako bi komunikacija i tranzit roba bio veći.

– Povjerenik Moring je uz zahvalu na sastanku istaknuo kako se ulaskom u Schengen otvaraju nove mogućnosti te da je važno djelovati s lokalne razine s obzirom na to da lokalna samouprava najbolje poznaje potrebe stanovništva. U tom kontekstu se razgovaralo i o izgradnji prometnice Gotalovo – Zakany koja bi se trebala financirati u okviru programa prekogranične suradnje, a za čiju je realizaciju Vlada Republike Hrvatske prošle godine zadužila Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture u suradnji sa ŽUC-om Koprivničko-Križevačke županije – istaknuli su u Službi ureda župana.

S obzirom na to da se na području Koprivničko-križevačke županije trenutno provodi fazna izgradnja brze ceste od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, a u nastavku i do Koprivnice te mađarske granice, sudionici sastanka usuglasili su da je potrebno razmotriti mogućnosti funkcionalnog usklađivanja dionice i pravca buduće brze ceste s prometnicom Gotalovo – Zakany.

Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Izvor: kckzz.hr
Slušaj uživo
zatvori