Nedjelja, 28. srpnja 2024.

Članovi DVD-a Budrovac izabrali novo vodstvo, zaslužnim članicama podijeljena priznanja

Članovi DVD-a Budrovac održali su svoju 91. redovnu izvještajno-izbornu skupštinu.

Na skupštini kojoj je prisustvovao i zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Đurđevca Matija Markešić prihvaćena su sva izvješća za 2023. godinu, a na temelju odluke Upravnog odbora te sukladno traženjima dosadašnjih nositelja dužnosti koji su na vlastiti zahtjev odstupili izabran je novi Upravni i Nadzorni odbor DVD-a.

– Za novog predsjednika Upravnog odbora izbran je Tihomir Stoprd, za zamjenika Leo Zdelar, za zapovjednika Matej Stoprd, a zamjenika Igor Janković. Za tajnicu je izabrana Ema Zdelar, za blagajnika Dragutin Jozek, a za skladištara Dražen Stoprd. Izabran je i predsjednik Nadzornog odbora Tihomir Markuš te članovi Lucija Perčulija i Đuro Lebinec – naveli su u Gradu Đurđevcu.

Uz to, podijeljene su vatrogasne spomenice za 10 godina članstva koje su primile Lorena Stoprd i Lucija Kovačev, dok je Luciji Perčuliji dodijeljena brončana vatrogasna medalja.

O radu ovog vrlo aktivnog DVD-a u vatrogastvu i društvenom životu u Budrovcu više je govorio zapovjednik Matej Stoprd.

– Dobrovoljno vatrogasno društvo Budrovac ove je rekordne godine na krilima entuzijazma ispunilo mnogobrojne aktivnosti, ostvarilo brojne suradnje i organiziralo brojne akcije povezujući tako humanitarne udruge, tvrtke i organizacije. Samim time, društvo je poticalo razvoj društvene zajednice, promicalo humane vrijednosti ali i razvijalo pozitivni duh od najranije dobi. Učlanjeno je devet novih članova, 12 ih je položilo ispite za zvanja vatrogasca dok je sedam njih upućeno na daljnje školovanje, od čega dva za najviše vatrogasno zvanja vatrogasni časnik – rekao je zapovjednik Stoprd.

Na vrlo aktivnom radu članovima DVD-a Budrovac čestitke je uime đurđevačkog gradonačelnika Hrvoja Jančija i u svoje ime uputio zapovjednik VZG-a Đurđevac Matija Markešić.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori