Utorak, 1. listopada 2024.

FOTO Koprivnički atletičari Nikola i Nika Tucković nastupili na 24. Splitskom maratonu

Atletičari Atletskog kluba Koprivnica nastupili su na 24. Splitskom maratonu.

Iz kluba poručuju kako je atletičar Nikola Tucković u jakoj konkurenciji osvojio izvrsno 15. mjesto sveukupno, odnosno 13. u muškoj konkurenciji i četvrto u kategoriji M35 s izvrsnim vremenom i osobnim rekordom.

Dodaju i kako se maraton ove godine odvijao tri dana, a sve je počelo expo događajem u petak i dječjim miljama te utrkama na pet i 10 kilometara u subotu. U nedjelju je održan polumaraton, štafetno natjecanje i puni maraton. Naime, maratonska utrka ove godine imala je izmijenjenu trasu.

– Nikola je u utrku krenuo s ciljem da istrči puni maraton u vremenu ispod tri sata, ali dobro se osjećao nakon napornih tromjesečnih priprema te su vremenski uvjeti bili pogodni za finalno ubrzavanje pa je konačan rezultat čak četiri minute ispod ciljanog. Ovime je postigao novi osobni rekord u maratonu. Osim manje krize na tek 37. kilometru, utrka je išla po očekivanom planu – zaključili su.

Spomenimo kako je na dječjim miljama sudjelovala je Nika Tucković koja je u kategoriji od 10 do 12 godina ostvarila sveukupno sedmo mjesto.

Slušaj uživo
zatvori