Subota, 28. rujna 2024.

Đelekovečki vatrogasci održali godišnju skupštinu, podijeljene i zahvalnice

Članice i članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đelekovec održali su u Vatrogasnom domu u Đelekovcu redovnu godišnju skupštinu.

Ovom su se događaju odazvali brojni članovi i uzvanici te svojim dolaskom uveličali ovu svečanost.

Na skupštini je bilo riječi o protekloj godini koja je bila izazovna, ali ujedno i uspješna.

– Ljetno doba bilo je najzaposlenije, jer smo sudjelovali u nizu intervencija uzrokovanih poplavom na području okolnih općina. U 2023. godini sudjelovali smo na ukupno 12 intervencija, a osim vatrogasnih intervencija redovito sudjelujemo i na događanjima koje organizira Općina Đelekovec, a za izdvojiti je pomoć u organizaciji 100. obljetnice Nogometnog kluba Osvit koja je proslavljena u lipnju prošle godine. Također imamo dobru suradnju i s Osnovnom školom M. P. Miškina i Dječjim vrtićem Iskrica pa se tako u suradnji s njima u pravilu jednom godišnje organizira vatrogasna vježba – poručili su iz DVD-a.

Dodaju kako je predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Darko Palaš pohvalio rad društva, angažiranje mladih kadrova i sve učestalije dodatno osposobljavanje vatrogasaca DVD-a Đelekovec te je sudionicima obrane od poplava uručio zahvalnice.

Rad DVD-a Đelekovec pohvalila je i općinska načelnica Lara Samošćanec te im zahvalila na njihovom zalaganju i angažmanu, kako u vatrogastvu, tako i u doprinosu društvenom životu. Istaknula je kako je Općinsko vijeće, na inicijativu zapovjednika DVD-a Đelekovec Ivice Šipeka, donijelo odluku o oslobođenju operativnih vatrogasaca s područja općine komunalne naknade, što predstavlja simboličnu gestu zahvale za njihov angažman.

Okupljenima su se lijepim riječima obratili i predstavnici udruga s područja općine, predstavnici gostujućih vatrogasnih društava te predsjednik DVD-a Đelekovec Marijan Posavec.

Slušaj uživo
zatvori