Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Općina Molve nastavlja poslovnu suradnju sa Samostanom, potpisan ugovor vrijedan 450.000 eura

Općina Molve nastavlja poslovnu suradnju sa Samostanom Uznesenja Blažene Djevice Marije franjevaca konventualaca Molve.

Istaknuli su to u Općini i objasnili da su nakon provedenih projekata izgradnje i opremanja objekta dnevnog boravka Punine života u Molvama te izgradnje objekta Pastoralnog centra načelnik Zdravko Ivančan i župnik Zdravko Tuba potpisali ugovor o dodjeli financijskih sredstava za 2024. godinu.

– Predviđeno je oko 450.000 eura kojima će Općina Molve, osim redovan rad, sufinancirati i investiciju i provedbu projekta Punina života za rashode naknada za plaće, tekuće troškove, prijevoz i slično. Općina Molve u ovom projektu sudjeluje kao partner sa Samostanom – naveli su.

Ove godine je u planu realizacija projekta opremanja hostela u Pastoralnom centru čiji se završetak realizacije očekuje iduće godine u kojem Općina Molve i Samostan surađuju s Koprivničko-križevačkom županijom te prekograničnom suradnjom sa Republikom Mađarskom, nastavili su u Općini Molve.

– Osim hostela ovom suradnjom će se uspostaviti i interpretacijski centar u Pastoralnom centru. Projekt će se sufinancirati iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova tijekom 2025. godine – zaključili su.

Slušaj uživo
zatvori