Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Podijeljene zahvalnice i spomenice, odabran i novi potpredsjednik DVD-a Štaglinec

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Štaglinec na 45. godišnjoj skupštini prisjetili su se brojnih događanja i uspjeha iz protekle godine.

Zapovjednik DVD-a Igor Međimorec pobrojao je sve uspjehe na brojnim natjecanjima na kojima je nastupila mladež, a spomenuo je i sudjelovanje članova na intervencijama uklanjanja posljedica nevremena i obilnih kiša u Koprivnici i Drnju, poručila je izvjestiteljica Sonja Markić.

– Za sudjelovanje u obrani od poplava zahvalnice su primili Tomislav Golubić, Denis Došen, Nino Gašparić, Igor Međimorec, Zoran Zaorščak, Mario Jagušić, Antonio Vaupotić, Dino Kucukler, Andreas Zebić i Stjepan Medved, a uručila ih je zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž – dodala je Markić.

Zapovjednik Međimorec izložio je i plan rada za 2024. godinu, a na skupštini je izabran i novi potpredsjednik Dejan Lovrenčić. Nadalje, članovima su uručene i vatrogasne spomenice za uspješan rad u DVD-u pa je tako Franjo Cinderić primio spomenicu za 50 godina rada u dobrovoljnom vatrogastvu.

Za poseban doprinos zaštiti od požara i vatrogastvu zapovjednik Međimorec primio je srebrnu medalju, dok je Goran Zagorščak primio brončanu vatrogasnu medalju.

Spomenimo kako je zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice Željko Cvrtila zaslužnima uručio spomenice i medalje te se prisjetio uspješnog rada DVD-a u protekloj godini s posebnim naglaskom na uspjehe ekipe mladeži.

– Najavio je i predstojeća događanja poput velike vježbe koja će se održati u sklopu obilježavanja 150 godina DVD-a Koprivnica te završetak tečajeva koji su u tijeku u zajednici, a koji će koprivničkim DVD-ima donijeti 50-ak osposobljenih članova u raznim zvanjima – zaključila je Markić.

zatvori