Subota, 28. rujna 2024.

FOTO Župan Koren sastao se s ministricom Vučković, glavna tema sastanka projekt Distributivnog centra za meso

Ministarstvo poljoprivrede sufinancirat će cjelovitu projektno-tehničku dokumentaciju Distributivnog centra za meso koji ima značaj strateškog projekta u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Tim povodom održan je i radni sastanak koprivničko-križevačkog župana Darka Korena i ministrice poljoprivrede Marije Vučković na temu aktualnih projekata i aktivnosti u sektoru poljoprivrede i stočarstva, navode iz Službe ureda župana.

Župan Koren zahvalio je ministrici Vučković na prihvaćanju inicijative sastanka te je naglasio kako je Koprivničko-križevačka županija poduzela niz koraka u smjeru stvaranja potrebnih administrativnih okvira za daljnji razvoj projekta.

Naime, u proteklom razdoblju osigurana su i bespovratna sredstva resornog ministarstva kojima je sufinancirana izrada projektno-tehničke dokumentacije, naglasio je župan i dodao kako će povezivanje proizvođača i brendiranje autohtonih proizvoda omogućiti bolji plasman i konkurentnost na tržištu, ali i ojačati sustav kvalitete u proizvodnji i obradi mesa.

Ministrica Vučković dala je punu podršku projektu i kazala kako će Ministarstvo poljoprivrede financijski podržati izradu cjelovite projektno-tehničke dokumentacije kako bi se nastavilo s daljnjim fazama projekta.

Dodajmo kako se na sastanku razgovaralo o nekoliko različitih tema poput izmjena i dopuna Zakona o prirodnim nepogodama, o temi biosigurnosti na farmama i proizvođačkim jedinica na području županije te o problematici aktualnog Zakona o lovstvu.

Spomenimo kako su sastanku župana i ministrice prisustvovali i zamjenik župana Ratimir Ljubić, državni tajnik Zdravko Tušek, glavna tajnica Ministarstva poljoprivrede Daniela Sukalić, ravnateljica Uprave za poljoprivredno zemljište, biljnu proizvodnju i tržište Sandra Zokić te županijska pročelnica Ljubica Belobrk Flamaceta.

Slušaj uživo
zatvori