Subota, 28. rujna 2024.

Dječji vrtić Maslačak i pedijatrijska ambulanta surađuju kako bi roditelji dobili sve najvažnije opće i logopedske informacije

Dječji vrtić Maslačak i đurđevačka pedijatrijska ambulanta surađuju kako bi do roditelja predškolaca došle različite korisne informacije.

Kako navode iz Grada Đurđevca, roditelje će u pedijatrijskoj ambulanti u Đurđevcu dočekati opće informacije o upisu u vrtić, kalendar urednog komunikacijskog i govorno-jezičnog razvoja te korisne informacije o poticanju predškolskih vještina, odvikavanju od dude varalice i razvojnom mucanju.

Informativnim letcima općeg i logopedskog karaktera krajem prošle godine ambulantu su opskrbile članice stručnog tima Dječjeg vrtića Maslačak, odnosno logopetkinja Antonija Vranić i pedagoginja Ana Željeznak Jovičić.

– Osim općih informacija na letcima su navedeni i savjeti o svrsishodnoj upotrebi ekrana, odnosno edukativnim digitalnim aplikacijama. Također, priloženi su i letci s informacijama stečenima na Erasmus+ mobilnostima, odnosno kako odgajati za održivi razvoj te kako razvijati različite vrste inteligencija kod djece – istaknula je ravnateljica vrtića Marija Čupen Tomica.

Dodajmo kako je predškolski period razdoblje najintenzivnijeg razvoja kad dijete najlakše i najbrže uči pa se iz vrtića nadaju da će ovakva suradnja doprinijeti porastu informiranosti roditelja i korisnika ambulante.

Slušaj uživo
zatvori