Nedjelja, 29. rujna 2024.

GODIŠNJA SKUPŠTINA Predsjednica Vranar najavila obilježavanje 40. rođendana Povijesnog društva Koprivnica

Članice i članovi Povijesnog društva Koprivnica sastali su se u petak u koprivničkoj gradskoj vijećnici kako bi održali godišnju skupštinu.

Tom je prilikom predsjednica Lidija Vranar između ostalog prezentirala financijski izvještaj za 2023. godinu, raspravljalo se o članarinama, a predstavljen je i plan rada društva u ovoj godini.

Neke od aktivnosti su promocija Zbornika radova “Podravska republika 1943. – 1944.”, posjet izložbi “Ivan Meštrović – retrospektiva” u Galeriji Klovićevi dvori, predavanje Željka Holjevca i Emila Čokonaja.

– U svibnju obilježavamo 40. godišnjicu osnivanja Povijesnog društva Koprivnica pa ćemo organizirati znanstveni skup o akademiku Dragutinu Feletaru, izložbu naklade i aktivnosti Povijesnog društva Koprivnica u suradnji s Knjižnicom i čitaonicom Fran Galović te predstavljanje knjige Mirka Lukavskog “Jedno selo, jedna priča” – poručila je Vranar.

Spomenimo i da je izdano glasilo Povijesnog društva u kojem se bilježe sve aktivnosti tijekom godine, članovi ga dobivaju besplatno, a glavni urednik je Mirko Lukavski.

Ustupio Mirko Lukavski.
Slušaj uživo
zatvori