Nedjelja, 29. rujna 2024.

Tratinčici dodijeljena Erasmus akreditacija, Šipek: Širimo svoje spoznaje i vidike kako bismo unaprijedili praksu vrtića

Koprivničkom Dječjem vrtiću Tratinčica dodijeljena je Erasmus akreditacija u području odgoja i općeg obrazovanja.

Zamjenica ravnateljice Ida Šipek poručila je da je njihovo Erasmus putovanje počelo 2018. godine kad su bili partneri na KA2 projektu.

Nastavila je kako su ih uspješna suradnja na projektu, razmjena znanja, zajednički rad, upoznavanje sa specifičnostima školskih sistema i metoda rada europskih partnera motivirali da prošire svoje spoznaje i vidike kako bi unaprijedili praksu vrtića upravo kroz Erasmus+ program.

Tako su izradom Europskog razvojnog plana odredili smjer i odgojno-obrazovna područja unapređenja koja žele ostvariti te potaknuti razvoj europske dimenzije vrtića. Planirana su unapređenja obrazovanja na otvorenom, digitalizacije, inkluzije, STEAM-a, ekologije, razvoja navika aktivnog stila života, međugeneracijske suradnje korištenjem novih i alternativnih metoda rada.

Dodjela Erasmus akreditacije za 2023. Agencije za mobilnost i programe EU pridonijet će ostvarenju ciljeva Europskog razvojnog plana njihovog vrtića, zatim mobilnosti osoblja u svrhu učenja u okviru ključne aktivnosti, unapređenju prakse te profesionalnom i osobnom razvoju djelatnika.

– U proteklih pet godina sudjelovali smo ili bili nositelji četiri Erasmus+ projekta od kojih jedan još traje, uključili smo 43 djelatnika vrtića i odgojne skupine uključenih odgojitelja. Dobivena akreditacije osigurat će nam daljnje uključivanje u mobilnosti, povećanje broja uključenih djelatnika, uvođenje novih i inovativnih metoda učenja kao i širenje znanja o zajedničkoj europskoj baštini i raznolikost u razdoblju do 2027. godine – zaključila je Šipek.

Slušaj uživo
zatvori