Subota, 27. srpnja 2024.

U Đurđevcu počelo osposobljavanje za vatrogasna zvanja, upisano 58 polaznika

U organizaciji Vatrogasne zajednice grada Đurđevca počelo je osposobljavanje za vatrogasna zvanja te će kandidati u iduća dva mjeseca na predavanjima usvojiti nova vatrogasna znanja i vještine.

Poručili su to iz Grada Đurđevca i dodali da je na uvodnom predavanju kandidate pozdravio voditelj osposobljavanja Alen Škudar, a potom pojasnio pravila te raspored predavanja i vježbi koje će proći u iduća dva mjeseca nakon čega slijedi ispit. U sklopu uvodnog predavanja održana je i prva lekcija iz predmeta vatrogasne sprave i oprema.

Na tečaju sudjeluju polaznici s područja VZG-a Đurđevca te cijelog Požarnog područja Đurđevac, ukupno je upisano 58 polaznika, a osposobljavanje je sufinancirano od strane gradske vatrogasne zajednice i Hrvatske vatrogasne zajednice. Predavači na tečaju su Andrija Puhač, Mirko Večerić, Željko Turbelija i Alen Škudar.

– U osposobljavanju vatrogasaca služimo se opremom i tehnikom JVP-a Đurđevac, a završetak osposobljavanja očekuje se početkom ožujka. Očekujemo da ćemo u vatrogastvu dobiti nove osposobljene i educirane članove koji će moći sudjelovati na vatrogasnim intervencijama, vježbama te ostalim poslovima u vatrogastvu i svojim matičnim vatrogasnim organizacijama – naveli su u VZG-a Đurđevac.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
zatvori