Četvrtak, 12. rujna 2024.

Raste potreba za punionicama električnih automobila, Jakšić: Sve smo ih postavili s ‘in house’ odlukama, sada je na redu država

U gradu Koprivnici trenutno postoje tri električne punionice za električna vozila koje su spojene na stupove javne rasvjete, a potreba je sve veća.

Kazao je tako SDP-ov vijećnik Timon Fabijanec na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća te upitao gradonačelnika Mišela Jakšića mogu li građani očekivati nove električne punionice.

Snimio Valentino Štefanek.

– Grad Koprivnica je grad s najviše postavljenih solarnih panela, stoga u tom smjeru ide i moje pitanje vezano uz električne punionice za vozila. Naime, model na kojem su postavljene ove tri koje imamo je dobar jer je na javnoj rasvjeti pa me zanima možemo li očekivati još koju – upitao je Fabijanec.

Gradonačelnik Jakšić u svom odgovoru istaknuo je kako su planovi veliki, ali da će neke daljnje odluke ipak ovisiti o državi.

Snimio Valentino Štefanek.

– Sve što smo do sada postavili bilo je s “in house” odlukama, a ponešto je bilo i s korištenjem europskih sredstava. Imali smo određenu suradnju i s Hrvatskom elektroprivredom, a s aspekta Grada mogu reći da trenutno radimo velike promjene na polju javne rasvjete u Koprivnici. To nije samo promjena javne rasvjete, već i modeli nastavka naših smart city politika pa očekujemo da će i punionice raditi na bolji i adekvatniji način. Kad je riječ o širenju električnih punionica, to je ipak nešto za što će daljnje odluke morati donijeti država – zaključio je.

Slušaj uživo
zatvori