Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Đurđevački vijećnici donijeli rebalans proračuna, a Janči je zadovoljan godinom: Imamo najveću realizaciju do sada s najviše povučenih europskih sredstava

Na posljednjoj ovogodišnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Đurđevca donesen je rebalans proračuna Grada.

Rebalansom se proračun povećava s 25,1 milijuna eura na nešto više od 26 milijuna eura, a osim tog povećanja, rebalans se velikim dijelom odnosi na poslagivanje unutar prihoda i rashoda stavki u proračunu, objasnio je to đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči te dodao koje su konkretne promjene u ovom rebalansu.

– Najveće promjene se događaju po pitanju javnih radova, a zatim poticanja gospodarstva i poduzetništva jer je donesen program poticanja poduzetništva kao državne potpore i u njemu su osigurana sredstva za provedbu programa. Tu su zatim manifestacije u organizaciji Grada, a ove godine do kraja je realiziran projekt izgradnje zgrade Udruge Mali princ, osigurana su i sredstva za izložbe poznatih svjetskih umjetnika, za adaptaciju utvrde Stari grad sukladno ostvarenim rezultatima na natječaju Ministarstva kulture i medija te Koprivničko-križevačke županije, zatim za poticanje amaterskog sporta kroz dvije stavke… Povećava se i stavka “Dogradnja Dječjeg vrtića Maslačak” sukladno ostvarenim pomoćima, odnosno sredstvima za realizaciju tog projekta. Za istaknuti je možda najveća stavka, a to je uređenje i rekonstrukcija gradskih ulica, nogostupa i cesta koja zapravo obuhvaća sve radove koji prate projekt Aglomeracije – naveo je Janči.

Foto: Božidar Kovač

Naglasio je i da je zadovoljan ovogodišnjim rekordnim proračunom Grada.

– Sve u svemu, realizacija proračuna nam je ove godine dobra i ona na današnji dan iznosi 15,6 milijuna eura od čega je 9,2 milijuna eura realiziranih na ono što se u proračunu zove “Pomoći”, a mahom se odnosi na realizaciju projekata. Imamo najveću realizaciju proračuna do sada kroz realizaciju brojnih projekata i najviše dosad povučenih europskih sredstava – kazao je gradonačelnik.

Spomenimo da su gradski vijećnici usvojili sve odluke i točke dnevnog reda, a za kraj sjednice oporba i predsjednik Gradskog vijeća Željko Lacković uputili su blagdanske čestitke.

Foto: Božidar Kovač

– Kraj nam je godine i nekima je bila dobra, nekima manje, no trebamo se koncentrirati na novu 2024. godinu. Zahvaljujem svima na suradnji, uključivanjima u rasprave i konstruktivnim prijedlozima – zaključio je Lacković.

zatvori