Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

FOTO Plesne skupine održale blagdanski program, predstavile i dio novog prikaza temeljenog na riječima Luke Ritza

U prepunom Domu Mladih u Koprivnici održan je glazbeno-plesni prikaz “Božićna kutija”.

Sudjelovala su djeca iz Dječjeg kluba Tratinčica, najmlađe skupine ritmike i plesa pod vodstvom voditeljice i odgojiteljice Mimoze Tatari Strelec, zatim polaznici Glazbene igraonice Notice uz voditeljice Marinu Hrenić, Nikolinu Šestak i Romanu Turek, kao i polaznici posebnog programa ritmike i plesa i grupe kreativnog plesa pod vodstvom voditeljice plesnih tehnika Jelene Matijaško. U sklopu prikaza bili su izloženi i likovni radovi djece iz Likovne igraonice Klinci kreativci pod vodstvom odgojiteljice i mentorice Bojane Kežman.

– U glazbeno-plesnom prikazu predstavljen je i jedan mali dio plesnog prikaza na kojem radimo ove pedagoške godine koji će se prikazivati na proljeće. Planiramo ga prikazivati više puta jer nam je cilj osvijestiti važnost borbe protiv bilo koje vrste zlostavljanja, a posebno vršnjačkog zlostavljanja. Koristimo ples i pokret kao vid izražavanja slobode tijela i duha. Plešemo za slobodu mišljenja, govora, izbora – poručila je jedna od voditeljica Jelena Matijaško.

Naziv plesnog prikaza na kojem trenutno rade plesne skupine je “Svačije je pravo disati. Svačije je pravo živjeti!” shodno riječima koje je napisao mladić Luka Ritz koji je postao i simbolom otpora protiv vršnjačkog nasilja.

Spomenimo da je autorica teksta koji prati koreografije odgojiteljica Nataša Verčević, dok je za scenografiju zadužena Bojana Kežman.

Slušaj uživo
zatvori