Subota, 28. rujna 2024.

Pretjecao bicikl i izazvao frontalni sudar, troje ozlijeđenih, jedan opasno po život

Teška prometna nesreća dogodila se sinoć u Koprivničkoj ulici u Novigradu Podravskom, izvijestila je Policijska uprava koprivničko-križevačka.

Deset minuta nakon 20 sati, 56-godišnji vozač osobnog automobila Volvo koprivničkih registracijskih oznaka kretao se nenaseljenim dijelom Koprivničke ulice prema Plavšincu. U jednom trenutku dostigao je biciklista rođenog 1958. godine i krenuo ga je pretjecati, no pritom nije držao dovoljan razmak i desnim bočnim ogledalom udario je košaru na stražnjem dijelu bicikla.

Volvo je potom zahvatio desnu bankinu, skrenuo ulijevo, zanio se i frontalno sudario s VW Golfom virovitičkih registracijskih oznaka kojim je u suprotnom smjeru upravljao vozač rođen 1987. godine.

Vozač Volva u nesreći je zadobio ozljede opasne po život. Vozač Golfa i mlada putnica u njegovu vozilu (rođ. 1997.) lakše su ozlijeđeni. Biciklist nije ozlijeđen, nije čak ni pao s bicikla; imao je reflektirajući prsluk, ali mu je bicikl bio tehnički neispravan jer nije imao stražnje svjetlo.

Vozač Golfa i biciklist nisu bili pod utjecajem alkohola, dok za vozača Volva to nije poznato.

 

 

Slušaj uživo
zatvori