Nedjelja, 29. rujna 2024.

Osmaši Osnovne škole Braća Radić nagrađeni na međunarodnom natjecanju Naboj junior

Osmaši Osnovne škole Braća Radić nagrađeni su na međunarodnom natjecanju Naboj junior.

Riječ je o međunarodnom natjecanju iz matematike i fizike, osmišljenom za timove od četiri učenika iz sedmog te osmog razreda. Zadaci potiču na kreativnost i razmišljanje izvan okvira te su značajno drugačiji od školskih zadataka. Također, isti su na svim lokacijama i u svim državama kako bi se učenici mogli usporediti s međunarodnim vršnjacima.

Organizator natjecanja je društvo Mladih nadarenih matematičara Marin Getaldić u suradnji s Hrvatskim matematičkim društvom i međunarodnim partnerima.

Natjecanje se održalo u Belgiji, Češkoj Republici, Francuskoj, Hrvatskoj, Nizozemskoj, Poljskoj, Slovačkoj i Španjolsko. Sudjelovalo je 1.885 timova, od čega 150 timova iz Republike Hrvatske. Hrvatski učenici sudjelovali su ove godine prvi put na tom natjecanju.

– Tim naše škole činili su učenici Anja Horvat, Matej Markovinović, Patrik Habek, Zara Rupčić, Franka Žufika, Juraj Aščić, Vilim Štubelj, Mislav Skvaža, Erik Žeželj, Jan Kropek, Luka Kolar i Lorena Habek. Mentori učenicima bili su Željko Lukač, Marijana Lokotar i Mara Grašić – ističu iz škole.

U konačnom poretku tim Osnovne škole Braća Radić koji su činili Anja Horvat, Matej Markovinović, Patrik Habek i Zara Rupčić zeuzeo je šesto mjesto. Njihova mentorica bila je Mara Grašić.

– Na međunarodnoj razini ekipa naše škole zauzela je 243. mjesto od ukupno 1.885 prijavljenih ekipa što znači da su bili u 12 posto najboljih ekipa – zaključili su.

Izvor: Osnovna škola Braća Radić
Slušaj uživo
zatvori