Nedjelja, 29. rujna 2024.

Aleksandar Stanković u Koprivnici predstavlja svoju knjigu ‘Depra’: Depresija je kada tri mjeseca čekaš da ti 15 minuta bude bolje

Voditelj televizijske emisije “Nedjeljom u 2” Aleksandar Stanković dolazi u koprivničku Knjižnicu i čitaonicu Fran Galović gdje će predstaviti svoju knjigu “Depra”.

Predstavljanje će biti u srijedu 29. studenog s početkom u 18 sati.

Poznati novinar i voditelj Aleksandar Stanković godinama boluje od depresije, a sada je, u ovoj knjizi, prvi put odlučio progovoriti o svojoj teškoj borbi.

– Depresija je kada tri mjeseca čekaš da ti 15 minuta bude bolje. Depresija je razmišljanje kako bi svijet bio bolje mjesto bez tebe i kako bi ti bio sretniji bez svijeta – piše Stanković.

Kombinirajući prozne zapise i poeziju, Aleksandar Stanković napisao je dojmljivu, hrabru i za hrvatsko društvo izuzetno važnu knjigu, jer psihičke bolesti poput depresije još uvijek su golemi društveni tabu i tema o kojoj se teško progovara, ističu organizatori.

– Knjigu sam odlučio izdati da bih pomogao drugim ljudima koji imaju problema s depresijom i da bih, barem djelomice, s njih skinuo stigmu luđaka koji su izopćeni iz zajednice – kaže autor.

Slušaj uživo
zatvori