Subota, 27. srpnja 2024.

‘Veseli’ 66-godišnjak na bicikl sjeo s čak 3,39 promila, rekorder je vikenda

Službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke tijekom proteklog su vikenda sankcionirali 257 prometnih prekršaja i zabilježili 23 prometne nesreće.

U policiji govore da se najviše prekršaja odnosilo na prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, dok je bilo pet nesreća s ozlijeđenim osobama, a 18 s materijalnom štetom.

– Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u subotu u 19:08 u Miklinovcu kod 66-godišnjaka koji je vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 3,39 promila. Najveća brzina kretanja zabilježena je u subotu u 13:57 u Kenđelovcu gdje se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 124 kilometra na sat iako je ograničenje 70 – ističu u policiji.

Tijekom proteklog tjedna angažiran je bio i mobilni tim Policijske uprave koprivničko-križevačke koji je na području Policijske postaje Koprivnica provodio preventivne i represivne aktivnosti, a sve s ciljem suzbijanja najtežih prometnih prekršaja te smanjenja broja prometnih nesreća i stradalih osoba u prometu, nastavljaju u policiji.

– Tom prilikom kontrolirano je 124 vozača, alkotestirano 105 vozača te utvrđeno ukupno 28 prekršaja – napominju.

Spomenimo i da je u proteklom tjednu zabilježeno 60 kaznenih djela, tri prekršaja narušavanja javnog reda i mira, a zatečena je jedna osoba mlađa od 16 godina u noćnom izlasku nakon 23 sata bez odgovarajuće pratnje.

zatvori