Nedjelja, 1. rujna 2024.

POLICIJSKA AKCIJA Četvrtina vozača pod utjecajem alkohola, jedan vozio noću bez svjetala

Postaja prometne policije Koprivnica sa subote na nedjelju provela je preventivno-represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača i mladih vozača.

Akcija je trajala od 18 sati u subotu do 10 sati u nedjelju. Tom su prilikom policijski službenici kontrolirali ukupno 56 vozača, od čega 46 vozača osobnih automobila, sedam vozača bicikala te po jednog vozača mopeda, traktora i teretnog automobila.

Utvrđeno je 13 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, što znači da je gotovo četvrtina svih vozača bila pod utjecajem alkohola. Jedan je upravljao vozilom za vrijeme zabrane, jedan je ignorirao crveno svjetlo na semaforu, jedan nije imao upaljena svjetla (noću!), jedan je prekoračio brzinu, tri su vozila bila tehnički neispravna, a bilo je tu i šest prekršaja pod stavkom “ostalo”. 13 vozača isključeno je iz prometa, dvojica su zadržana u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a jedan je uhićen.

Također, kontrolirano je i 15 mladih vozača od kojih su trojica bila pod utjecajem alkohola. Najdalje je u tome otišao 21-godišnjak zatečen u nedjelju u 2 sata na Florijanskom trgu – napuhao je 1,86 promila.

Uz sve to, za vrijeme trajanja akcije održana je i info-točka u Koprivnici na temu mladih vozača, alkohola i motorista.

zatvori