Subota, 5. listopada 2024.

Udruga Mali princ među prvima u Hrvatskoj licencirana za pružanje usluge osobne asistencije, možete ostvariti pravo na osobnog asistenta

Đurđevačka Udruga Mali princ među prvima u Hrvatskoj je licencirana za pružanje usluge osobne asistencije.

U đurđevačkoj Gradskoj upravi podsjećaju da ova udruga uslugu osobne asistencije pruža na području čitave Koprivničko-križevačke županije, a to osigurava sredstvima iz Europskog socijalnog fonda još od 2019. godine.

Uz to, zahvaljujući osiguravanju sredstava za prijelazno financiranje Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, tu je uslugu sada moguće pružiti i drugima koji ju još ne koriste, a sve prema Zakonu o osobnoj asistenciji koji definira osobnu asistenciju kao socijalnu uslugu, objasnili su u Gradu.

Predsjednica udruge Kristinka Štefan pritom je pozvala zainteresirane da se informiraju o ovoj usluzi.

– Budući da imamo osigurano financiranje, educirane osobne asistente s dugogodišnjim iskustvom, a među prvima smo u državi ishodili i potrebnu licencu za pružanje usluge osobne asistencije, sada nudimo svima koji tu uslugu ne koriste da se informiraju kako osigurati osobnog asistenta čiji će pružatelj biti Udruga Mali princ – poručila je Štefan i dodala da je udruga izradila i informativne letke u kojima možete provjeriti tko sve može koristiti navedenu uslugu.

Izvor: Grad Đurđevac
Izvor: Grad Đurđevac
Slušaj uživo
zatvori