Subota, 27. srpnja 2024.

Grad Virovitica planira izgraditi 36 novih stanova, Betlemović: Početak radova očekuje se u proljeće

Grad Virovitica u proljeće sljedeće godine planira početi s izgradnjom 36 stanova putem Zakona o društveno poticanoj stanogradnji te uz suradnju Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Dražen Betlemović iz Ureda gradonačelnika Grada Virovitice komentirao je buduće planove izgradnje.

– Lokacija na kojoj se planira graditi je u Ulici Hrvatskih branitelja u Virovitici, odnosno Južnom bloku koji je u vlasništvu Grada Virovitice. Trenutno je to igralište za pse koje ćemo premjestiti na drugu lokaciju i neće biti u potpunosti ukinuto. Gradit će se 36 stanova različitih kvadratura, a samu kvadraturu ćemo formirati sukladno potrebama nakon provedenog drugog javnog natječaja – rekao je Betlemović.

Na prvi javni natječaj prijavilo se 27 prijavitelja koji su uvršteni u konačnu listu prijavitelja te se na prijedlog APN-a raspisao dodatni javni natječaj na koji je trenutno prijavljeno 15 prijavitelja.

– Ako zaprimimo još veći broj prijava procijenit ćemo postoji li potreba da produžimo natječaj za još neko vrijeme. Što se tiče cijene, ona prema Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji i etalonskoj cijeni građenja ne smije biti viša od 1.489,50 eura po kvadratu. Ukoliko se ta cijena probije, Grad Virovitica će morati snositi razliku cijene. Izgradnju planiramo u proljeće, nakon što ishodimo sve potrebne dokumente, sklopimo predugovor s APN-om te reguliramo odnose – zaključio je Betlemović.

zatvori