Subota, 27. srpnja 2024.

Nakon prozivki o zanemarivanju liječenja djevojčice u bolnicu poslana inspekcija, ravnatelj Blažević: Nalaz još očekujemo i on će biti objavljen naknadno

Prošlo je nešto više od dva tjedna od kada je Ministarstvo zdravstva poslalo inspekciju u Opću bolnicu Virovitica.

Podsjetimo, inspekcija je poslana nakon što je majka male djevojčice optužila Opću bolnicu Virovitica, kao i tamošnju pedijatricu, za nemarno zbrinjavanje djevojčice koja se trenutno nalazi u KBC-u Zagreb.

Na nedavnoj Županijskoj skupštini Virovitičko-podravske županije postavljeno je i pitanje stanja Opće bolnice Virovitica, točnije navodnog nemarnog liječenja četveromjesečne djevojčice, kao i pitanje inspekcijskog nalaza Ministarstva zdravstva.

Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica, istaknuo je kako za slučaj djevojčice nije prozvana samo Opća bolnica Virovitica, već i pedijatar primarne zdravstvene zaštite što je također obuhvaćeno inspekcijom Ministarstva zdravstva.

– Što se tiče primarne zdravstvene zaštite, tu ne mogu ništa konkretno reći jer je to druga ustanova, ali što se tiče bolnice, imali smo nadzor Ministarstva zdravstva. Službeni nalaz još očekujemo i on neće biti objavljen javno jer će nalaz prvo biti poslan ministarstvu koji će sastaviti priopćenje i poslati medijima. Što se tiče zbrinjavanja male pacijentice, konstatirano je da je ona svojevremeno otpuštena iz bolnice i da se tu radi o vremenskom odmaku od 10-ak dana, nakon svih ovih neželjenih događaja koji su obuhvaćeni samim nadzorom – rekao je ravnatelj.

zatvori