Subota, 27. srpnja 2024.

Za poduzetnike izdvojeno više od 150.000 eura, Mijok: Mjera se pokazala dobrom, planiramo ju nastaviti

Javni natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava poduzetnicima za poticanje razvoja poduzetništva na području Virovitičko-podravske županije bio je raspisan od svibnja do kolovoza ove godine te je za 46 poduzetnika isplaćeno više od 150.000 eura.

Bojan Mijok, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i poljoprivredu, istaknuo je na nedavnoj Županijskoj skupštini kako je cilj mjere potaknuti preradu i proizvodnju na području županije, odnosno djelatnost koja najviše doprinosi razvoju gospodarstva.

– Potpora se dodjeljivala za nabavku novih strojeva, opreme i alata, računalne opreme, programa i sustava te poticanje izvoza i sudjelovanja na inozemnim sajmovima. Najviši iznos besplatnih sredstava bio je do 50 posto prihvatljivih troškova, ali ne više od 4.000 eura po poduzetniku, a sve kriterije zadovoljilo je njih 46. Sama mjera se pokazala izuzetno dobra te planiramo nastavljati s mjerama i sljedećih godina – rekao je Mijok.

Osim ove mjere, provedene su i druge mjere na području Virovitičko-podravske županije.

– Posebno bih istaknuo program potpora u poljoprivredi, subvencioniranja prostora u mreži inkubatora, sufinanciranje kamatnih stopa u poljoprivredi za proljetnu i jesensku sjetvu, sufinanciranje kamatne stope za mlade, žene i poduzetnike početnike, potičemo tradicijske obrte, nagrađujemo najbolju poduzetničku ideju i još puno toga. Županija godišnje za razvoj poljoprivrede i gospodarstva izdvoji gotovo 60.000 eura uz ulaganja u sve infrastrukturne projekte za razvoj gospodarstva koji nisu spomenuti, a radi se o višemilijunskim iznosima u eurima – zaključio je Mijok.

zatvori