Nedjelja, 29. rujna 2024.

‘Pčelice’ posjetile pčelinjak i vlastitim očima provjerile što se tamo događa

Koprivnički mališani nastavili su s učenjem o pčelama, pčelarstvu, medu i njegovim ljekovitim svojstvima u sklopu projekta ‘Medeni doručak’ koji provodi Pčelarska udruga Lipa.

— Projektom nastojimo potaknuti djecu predškolske dobi, njihove roditelje, ali i širu zajednicu da stječu zdrave prehrambene navike — kazao je predsjednik Lipe Zdenko Lončarić. — Med je jedna od najzdravijih i najpoželjnijih namirnica koju se preporučuje uvrstiti svakog jutra u svoj doručak ako želite nešto učiniti za svoje tijelo i svoj organizam.

Tako su jučer mališani iz objekta “Pčelica” Dječjeg vrtića “Tratinčica” posjetili pčelinjak u šumi Crna gora nedaleko od Koprivnice, čiji je vlasnik upravo Lončarić. Njih 45-ero prvo su se okrijepili toplim čajem – dakako zaslađenim medom – a nakon toga ponovili što su naučili u prethodnoj radionici. Potom su, četvero po četvero, u zaštitnim odijelima pregledali pčelinje zajednice. Posebno ih je oduševilo kada su pronašli maticu i promatrali ju kako brižno šeće po saću i nadgleda što to radilice rade.

Nakon posjeta pčelinjaku, nastavili su druženje uz medeni doručak i topli napitak te živu vatru.

Slušaj uživo
zatvori