Nedjelja, 1. rujna 2024.

Podravski HSS-ovci sa skupa u Bregima odaslali poruku o jedinstvu stranke

Članovi podžupanijske organizacije HSS-a Đurđevac i Koprivnica okupili su se jučer u Koprivničkim Bregima.

Kako stoji u priopćenju, stranački prvaci i istaknuti članovi HSS-a tako su imali priliku detaljno raspraviti o previranjima u stranci te su potvrdili da je Koprivničko-križevačka županija “srce HSS-a”.

Jučerašnje okupljanje pokazalo je jedinstvo podravskih HSS-ovaca koji su ujedno poslali i podršku predsjedniku stranke Kreši Beljaku. Ujedno su izrazili uvjerenje da slično misli i njihovi stranački kolege iz prigorskog dijela naše županije te da nemaju isto mišljenje kao i suspendirani županijski predsjednik Darko Koren.

A da su jedinstveni u stavovima, zaključili su sudionici bregovskog okupljanja, pokazali su tako što nisu dopustili da im se zabrani iskazivanje podrške jedinom HSS-ovom kandidatu iz naše županije u Drugoj izbornoj jedinici Mladenu Mađeru.

Tijekom bregovskog okupljanja stigla je i vijest da je prošireno Predsjedništvo stranke jednoglasno odlučilo poništiti odluke s telefonske sjednice Predsjedništva županijskog HSS-a koju je 18. rujna održao suspendirani Darko Koren. To vjerojatno znači i da je prošireno predsjedništvo stranke poništilo Korenovu suspenziju Mađera.

Zanimljivo je da priopćenje, koje je bilo potkrijepljeno fotografijama sudionika, nije stiglo službenim kanalima iz tajništva županijskog HSS-a, već s privatnog maila Mladena Mađera, što pokazuje da – iako suspendiran, Koren još ima utjecaja u županijskom HSS-u.

zatvori