Subota, 27. srpnja 2024.

FOTO Korisnici Udruge Jaglac pozvali na fotografiranje uz jesensku dekoraciju, Žagar: Svi su dobrodošli

Korisnici i djelatnici Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Jaglac Orahovica i ove su jeseni bili kreativni i vrijedni te tako ispred svoje kuće Jaglac osmislili jesenski kutak za fotografiranje.

Voditeljica poludnevnog boravka u Jaglacu Ivona Žagar pozvala je sve koji prolaze pored kuće Jaglac da se u bilo koje doba dana zaustave, fotkaju i označe Udrugu s #jesenjaglaša kako bi njihova kreacija dosegla što više ljudi i tako im uljepšala nadolazeću jesen.

Predsjednica udruge Đurđa Šimatović govori kako svi korisnici zajednički sudjeluju u izradi dekoracija te osim jesenskih aktivnosti i već poznatog Jesenka, obilježavaju sva godišnja doba.

– Trenutno imamo ovu predivnu jesensku dekoraciju ispred kuće za čiju je ideju zaslužna voditeljica boravka Ivona koja je izrazito kreativna i to prenosi na sve naše korisnike. Imamo puno ideja, najviše na temu jeseni, ali kako dođe koje godišnje doba, tako ga mi i obilježimo. Nedavno smo izradili našeg Jesenka, a sada nam slijedi i izrada Snješka. Korisnici zajednički uživaju u svim ovim aktivnostima i zaista sudjeluju u svemu što im priredimo – rekla je Šimatović.

Inače, Udruga je osnovana 2002. godine i djeluje na području grada Orahovice, kao i općina Čačinci, Zdenci i Crnac. Kroz trogodišnji program Udruge provode se socijalne usluge u zajednici za osobe s intelektualnim teškoćama i osobe s invaliditetom. Udruga je do sada provela razne projekte, a sa svojih krajnjih 60 korisnika svakodnevno provodi glazbene, dramske, likovne i šivačke radionice, organizira rođendane i druženja te edukacije i sastanke za volontere i osobne asistente.

Osim u Orahovici, Udruga pomaže i osobama s intelektualnim teškoćama iz Našica čije korisnike svakodnevno prevozi u svoj boravak, a nedavno su zaposlili i osobe u Udruzi u Slatini i Požegi kako bi se i tamo započelo s boravkom, poručuje Šimatović.

zatvori