Nedjelja, 29. rujna 2024.

U Obrtničkoj školi Koprivnica obnovljena učionica u sklopu majstorskog ispita za zanimanje soboslikar ličilac

U Obrtničkoj školi Koprivnica održan je praktični dio majstorskog ispita za zanimanje soboslikar ličilac u nadležnosti ispitne komisije.

– Na prijedlog kandidata Saše Crlenjaka i odobrenja ravnatelja škole Zlatka Martića, obnovljena je jedna učionica koja je bila u vidno lošem stanju. Obrtnička škola Koprivnica donirala je materijale za soboslikarsko-ličilačke radove, a kandidat Saša Crlenjak uredio je učionicu o vlastitom trošku čime je pridonio estetskom uređenju škole i učinio boravak učenicima i učiteljima boljim – kazala je Dubravka Jakupec, nastavnica informatike i računalstva.

Dogovorena je i suradnja između Crlenjaka i članova ispitne komisije u vidu održavanja edukativnih prezentacija i radionica namijenjenih učenicima te je predložena mogućnost odlaska učenika na praktičnu nastavu.

Spomenimo kako zanimanje soboslikar-ličilac uključuje pripremu zidova za bojanje, bojanje vanjske i unutarnje površine zgrada, oslikavanje i ukrašavanje trijemova, hodnika i stubišta te ličenje drvenih, metalnih ili kamenih dijelove građevina.

Slušaj uživo
zatvori