Nedjelja, 1. rujna 2024.

Pred nama je jubilarni 10. biciklistički maraton Joža Horvat

Biciklistički klub Koprivnica ove nedjelje organizira jubilarni 10. cestovni biciklistički maraton ‘Joža Horvat’ u sklopu Europskog tjedna kretanja.

Staza kojom će biciklisti voziti kreće na Zrinskom trgu, preko Koprivničkih Bregi ide do Molvi iz kojih se ide za Golu, Drnje i Đelekovec, a sve završava ponovno na početnoj točki, na koprivničkom glavnom trgu.

Koliko ovaj tradicionalni događaj znači BK Koprivnici i nešto više o njemu rekao nam je tajnik kluba Mario Relja:

Svakako je ovaj maraton održavanje jedne tradicije. Nije da on znači samo nama puno, već i onima koji ga stalno dolaze voziti. U ovim ekonomski oskudnim vremenima kroz ovakve rekreativne maratone održavamo našu tradiciju vožnje koja će nas možda i vratiti u natjecateljski dio biciklizma. Što se tiče same nedjelje, iako je najava nestabilnog vremena, maraton će se sigurno održati, a očekujemo oko 80 vozača, ali odaziv će, naravno, ovisiti o samim vremenskim prilikama u nedjelju.

Cilj ovog rekreativnog maratona je popularizacija biciklizma i zdravog načina života, a pravo na nastup imaju svi koji se osjećaju sposobni odvoziti zadanu rutu dugu 76 km i stariji su od 16 godina.

Prijave se vrše na startnom mjestu u nedjelju od 8 sati i 30 minuta, a start je u 10 sati i 30 minuta. Naglasimo da je obavezno nošenje zaštitne kacige.

RUTA MARATONA:

Zrinski trg – Jelačićev Trg – rotor kod bolnice – Ul. braće Radić – Miklinovec – Kopr. Bregi – Jeduševec – Hlebine – Gabajeva Greda – Molve – Repaš – Ždala – Novačka – Gola – Gotalovo – Botovo – Drnje – Torčec – Đelekovec – Đelekovečka cesta – Čarda – Ul. Mihovila Pavleka Miškine – Jelačićev Trg – Zrinski Trg

zatvori