Nedjelja, 1. rujna 2024.

AGLOMERACIJA ĐURĐEVAC Izvedeno je 60 posto radova, Kolarić: Do kraja 2024. godine sve će biti gotovo, iskoriste pravo na besplatne priključke

Projekt “Izgradnja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đurđevac, Virje, Ferdinandovac i Podravske Sesvete” jedan je od najvećih u Koprivničko-križevačkoj županiji, a do danas je izvedeno gotovo 60 posto radova na vodovodnoj i kanalizacijskoj mreži.

Naglasio je tako direktor Komunalija Đurđevac Tomislav Kolarić na održanoj konferenciji za medije povodom predstavljanja statusa radova.

– Vrijednost projekta iznosi oko 57,1 milijuna eura, a 68 posto sredstava osigurano je iz bespovratnih sredstava Europske unije. Uz nacionalno sufinanciranje i sufinanciranje Hrvatskih voda, Komunalije su osigurale gotovo 98 posto sredstava za projekt – istaknuo je.

Dodao je kako se do kraja 2024. godine očekuje kraj radova te je pozvao građane da iskoriste svoje pravo na besplatne priključke.

Đurđevački gradonačelnik Hrvoje Janči kazao je kako se ovim projektom osiguravaju osnovni infrastrukturni uvjeti koji su preduvjet da ljudi ostanu živjeti u ovim krajevima.

– Zahvaljujući broju od ukupno 20.000 priključaka zaokružit će se cijeli segment vodoopskrbe i odvodnje – rekao je.

Direktor tvrtke izvođača Krešimir Habijanec detaljnije je izvijestio o napretku samih radova.

– Imamo oko 15 crpnih stanica i vodospremu Čepelovec na ove tri grupe radova koje izvodi naša tvrtka. Trenutno je na gradilištima prisutno oko 15 ekipa te 100-tinjak izvođača i proizvođača te stoga građane molimo za strpljenje – pojasnio je.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Đurđevca Željko Lacković istaknuo je da je ovaj projekt moguć zahvaljujući članstvu Hrvatske u Europskoj uniji, njezinom razvoju unutar Europske unije i nastojanju da se uredi vodovodna i kanalizacijska mreža.

– Time se također stvaraju preduvjeti za gospodarski razvoj i razvoj turizma koji mogu pomoći da se brojke stanovništva vrate na staro – zaključio je.

Zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda Davor Vukmirić izrazio je zadovoljstvo projektom te je istaknuo značaj projekta za stanovnike i njihovu kvalitetu života, ekološki aspekt te razvoj gospodarstva.

Spomenimo kako će projektom biti obuhvaćena naselja Đurđevac, Čepelovac, Budrovac, Ferdinandovac, Podravske Sesvete, Kloštar Podravski, Budančevica, Prugovac, Kozarevac, Virje, Šemovci, Hampovica, Delovi te Novigrad Podravski.

Izvor: Komunalije Đurđevac
Izvor: Komunalije Đurđevac
zatvori