Ponedjeljak, 28. listopada 2024.

ZAVRŠILI IZA REŠETAKA Pokrenuta istraga protiv razbojnika (20 i 27) koji su upali u kuću starca, napali ga i pokušali vezati

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu započelo je istragu protiv 27-godišnjaka i 20-godišnjaka zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela pokušaja razbojništva i teške krađe.

Kako stoji u priopćenju, postoji osnovana sumnja da su okrivljenici 9. siječnja ove godine noseći na glavi kape s prorezima za oči te držeći u rukama nož i ljepljivu traku, ušli u kuću 77-godišnjaka u Koprivnici i pokušali mu ljepljivom trakom zavezati ruke i usta, no kako u tome nisu uspjeli više su ga puta udarili šakama u glavu i nanijeli mu tjelesne ozljede.

>> Nakon pola godine dolijao dvojac koji je upao u kuću starca, fizički ga napao i pokušao vezati

– Osnovano se sumnja da su počeli pretraživati kuću kako bi pronašli i uzeli novac te vrijedne predmete, ali je 77-godišnjak dozvao pomoć pa su okrivljenici pobjegli ne uzevši ništa – objašnjeno je.

Uz to, osnovano se sumnja i da su u lipnju u prostoru autopraonice u Koprivnici nasilno otvorili metalnu kutiju te iz nje uzeli i zadržali sav novac i žetone.

Spomenimo i da se oba okrivljenika nalaze u istražnom zatvoru zbog opasnosti od nedopuštenog utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Temeljem Kaznenog zakona prijeti im višegodišnji zatvor.

Slušaj uživo
zatvori