Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

Riječ uredništva: Politika, jasna i neposredna

Poštovani posjetitelji stranica našeg portala,

Drava-info novi je portal koji svakom posjetitelju želi pružiti pregršt informacija i zanimljivosti prvenstveno iz života stanovnika grada Koprivnice i okolice.

Cilj nam je biti informativan, zanimljiv, aktualan, ali prije svega objektivan medij. Zato na našim stranicama nećete naći žutila i senzacionalizma. Nećete nam moći zamjeriti niti pristranost, ali ćete iz naših objava lako moći raspoznati naše stavove o temama od interesa naših čitatelja.

Živimo u vremenu kada je sve oko nas politika. Njen utjecaj na naše živote je izniman, željeli mi to sebi priznati ili ne. Mediji, bilo nacionalne ili lokalne razine, svakodnevno prate aktivnosti, ali i privatne živote političara; analiziraju pojedine njihove izjave, interpretiraju izreke, zaključuju na osnovu njihovih riječi, gesta, pokreta… i na taj ih način približavaju običnom čovjeku.

Živimo u vremenu koje je obilježeno brzinom, ali i površnošću. Mediji od tih “bolesti” nisu imuni. Urednici traže što više informacija u što kraćem vremenskom periodu. Stoga su često medijska izvješća o pojedinim temama preštura, a zadiranjem medija u “preduge” izjave ljudi iz svijeta politike i njihovim kraćenjem – možda ne uspijemo uvijek dovoljno vjerno prenijeti stavove tih ljudi.

Stoga je portal Drava-info odlučio pružiti priliku ljudima iz svijeta lokalne i regionalne politike, a vjerujemo da svatko od njih ima potencijala i za nacionalnu razinu, da izraze svoje stavove o temama koje sami odaberu. Želimo im dati priliku da nam se kao naši redovni kolumnisti dodatno predstave, izraze svoje stavove o temama koje sami odaberu i procijene da interesiraju sve nas. Bez cenzure. Što napišu – mi ćemo objaviti i ostaviti čitateljima da o tome prosuđuju. Na taj način naš medij im neće biti prepreka za objektivno prenošenje njihovih poruka i stavova, upravo suprotno.

Hrvatska je zemlja s vjerojatno najviše političkih stranaka u odnosu na broj stanovnika. Koprivnica i Podravina u tom kontekstu nisu iznimka. Nismo u mogućnosti otvoriti prostor svim registriranim političkim strankama s područja grada Koprivnice te smo stoga odlučili dati priliku predstavnicima triju najvećih političkih stranaka da budu naši kolumnisti. Predložili smo im to prije nekoliko tjedana. Od nekih još uvijek očekujemo odgovore i nadamo se i želimo vjerovati da će biti pozitivni, no mi s realizacijom naše ideje krećemo.

Stoga vam danas donosimo prvu kolumnu Ernesta Forjana, predsjednika Gradskog ogranka HDZ-a grada Koprivnice, a već od sljedećeg tjedna nadamo se i novim zanimljivim kolumnistima. Dobro nam došli.

Uredništvo

Slušaj uživo
zatvori