Nedjelja, 29. rujna 2024.

FOTO Paljenjem svijeća i prijamom kod gradonačelnika obilježena 32. godišnjica ustrojavanja Zbora narodne garde u Koprivnici

U organizaciji članova Odbora za branitelje Grada Koprivnice, paljenjem svijeća kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata, obilježena je 32. godišnjica od ustrojavanja Zbora narodne garde u Koprivnici.

Povodom obilježavanja obljetnice koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić održao je prijam za tadašnje zapovjednike i branitelje koji su od prvog dana sudjelovali u stvaranju Zbora narodne garde.

– O samim počecima stvaranja gradonačelnika Jakšića upoznao je tadašnji zapovjednik bataljuna Zbora narodne garde, a danas general u mirovini Juraj Grobenski. Prijamu su nazočili i predsjednik vijeća Ivan Pal, pročelnik Službe ureda gradonačelnika Dario Jembrek, a uime Odbora za branitelje grada Koprivnice Ivica Jurenec, Damir Vuković, Ivica Zgrebec i Stanislav Lovković te Damir Sikinger, Damir Vrabec, Zdravko Sraček, Zvonimir Peroš, Nenad Vnučec i Krunoslav Vitelj – navode iz Grada.

Spomenimo kako je koprivnički Zbor narodne garde u postrojbi brojio 575 osoba.

Slušaj uživo
zatvori