Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Jagnjedovcu obilježili 90 godina rada, dodijeljena priznanja istaknutim članovima

Članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jagnjedovec velikom svečanošću obilježili su 90 godina rada.

Na proslavi su se okupili vatrogasci iz prijateljskih društava, glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković, predstavnici gradske i županijske vatrogasne zajednice te gradonačelnik Mišel Jakšić koji je bio pokrovitelj važnog jubileja.

– Proslava je započela svečanim mimohodom svih sudionika koju je predvodio zapovjednik Antonio Popijač, a položen je i vijenac na groblju u Jagnjedovcu. Nakon postrojavanja, sudionici su prisustvovali svetoj misi kod vatrogasnog doma, a vodio ju je fra Marijan Opitz – kazali su iz društva.

Dodali su kako je svečanu sjednicu otvorio predsjednik Renato Patrčević, a Goranka Gadanec, tajnica društva, osvrnula se na dugu i uspješnu povijest jagnjedovečkih dobrovoljnih vatrogasaca.

Okupljenim vatrogascima obratili su se i Nenad Radojčić, direktor tvrtke Vatropromet koja je društvu poklonila vrijednu opremu, te Željko Cvrtila, zapovjednik Vatrogasne zajednice grada Koprivnice, koji se prisjetio svojih početaka upravo u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Jagnjedovec.

Zvonimir Habijan, zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, uručio je donaciju za održavanje proslave, a Slavko Tucaković naglasio je kako je vrlo ponosan na sve vatrogasce iz društva Jagnjedovec.

– Hvala generacijama Jagnjedovčana, a posebno predsjedniku Patrčeviću te zapovjedniku Popijaču koji je od malih nogu u društvu te je stvarao generacije mladih i dobrih vatrogasaca – dodao je Tucaković.

Gradonačelnik Jakšić najavio je izgradnju vatrogasnog spremišta te je istaknuo kako je dobivena građevinska dozvola te kako će društvo u Jagnjedovcu konačno dobiti adekvatan prostor za svoju opremu, vozila i članove.

Spomenice za 20 godina rada u društvu dobili su Jasenko Đenadija, Vesna Đenadija, Jurica Đenadija, Goran Zovko i Goranka Gadanec. Spomenice za 30 godina rada dobili su Marina Zovko, Predrag Grobenski i Renato Patrčević. Spomenice za 40 godina rada dodijeljene su Draženu Cvelberu i Franji Kišu, a brončane plamenice za poseban doprinos društvu dobili su Zdravko Gregurek i Kruno Višak.

Spomenicu za 50 godina rada u društvu dobio je Zdravko Cvelber, a spomenice za 60 godina rada dodijeljene su Dragutinu Grobenskom, Ivici Figaču i Josipu Cvelberu.

Srebrne plamenice dobili su Jasenko Đenadija, Željko Krnjak, Goran Zovko, Damir Novaković, Siniša Sedlanić, Andrija Galinec, Željko Gačan i Stjepan Gadanec. Srebrne medalje za doprinos društvu primili su Davorka Gregurek, Stjepan Grobenski, Goranka Gadanec i Gordana Bukvić.

Zlatne vatrogasne medalje dodijeljene su Zdravku Cvelberu, Dragutinu Grobenskom, Mihaelu Babiću, Vladimiru Popijaču, Stjepanu Patrčeviću te Renatu Patrčeviću, dok je zlatnu vatrogasnu plamenicu dobio Antonio Popijač.

Priznanje “Vatrogasni veteran” primili su Stjepan Babić, Franjo Kiš, Stjepan Patrčević, Stjepan Grobenski, Zdravko Cvelber, Josip Cvelber, Vladimir Popijač, Ivica Figač i Dragutin Grobenski.

zatvori