Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Komunalne tvrtke iz Đurđevca uskoro će dobiti novu upravnu zgradu, radovi će početi u srpnju

Komunalne usluge Đurđevac, Komunalije i Komunalije-Plin uskoro će dobiti novu upravnu zgradu u širem gradskom središtu, nedaleko od Gradske tržnice Đurđevac.

Iz Grada Đurđevca javljaju kako je javna nabava za odabir izvođača radova u tijeku, a prema prvim procjenama vrijednost investicije bit će oko 2,2 milijuna eura. Komunalne tvrtke financirat će izgradnju iz vlastitih sredstava.

– Zgrada se sastoji od prizemlja i dva kata, a ukupna površina je 1.817 četvornih metara. U tijeku je postupak javne nabave za izgradnju, a očekujemo da će radovi započeti krajem srpnja – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Komunalne tvrtke trenutno se nalaze u Radničkoj ulici te im nedostaje adekvatnog prostora za rad. U novoj zgradi, uz komunalne tvrtke, poslovne prostore imat će i tvrtka Stari grad, a rok predviđen za izgradnju je godinu dana od uvođenja izvođača radova u posao.

– Ova zgrada bit će napravljena u stilu zgrade inkubatora, Gradske uprave i nove zgrade Udruge Mali princ te prati naš plan uređenja grada i vizure koja je zacrtana u našoj Prostorno planskoj studiji – zaključio je gradonačelnik Janči.

zatvori