Subota, 28. rujna 2024.

IMAMO DOBITNIKA Rade Šerbedžija večeras nastupa na Zrinskom trgu, evo tko je osvojio CD

Sve je spremno za koncert koji će u sklopu Ljeta na Zrinskom večeras od 21 sat održati Rade Šerbedžija i njegov Zapadni kolodvor band, a Drava.info poklanja vam nosač zvuka s najvećim hitovima ovog popularnog glumca i glazbenika.

CD s najvećim hitovima Rade Šerbedžije osvojio je Krešimir Čavljak. Čestitamo!

852009_851894_rade 200Rade Šerbedžija rođen je u selu Bunić kod Korenice, 27. srpnja 1946. Hrvatski je filmski, televizijski i kazališni glumac, pjesnik i glazbenik srpskoga podrijetla. Nakon završene srednje škole, na nagovor prijatelja Šerbedžija je upisao Akademiju za kazalište, film i televiziju u Zagrebu na kojoj je diplomirao s nepune dvadeset i dvije godine, nakon čega je ubrzo angažiran u zagrebačkome Dramskom kazalištu “Gavella”. Nakon toga radio je kao slobodni umjetnik, pa bio u angažmanu u zagrebačkom HNK, a onda opet u “Gavelli”.

Na filmu je debitirao sporednom ulogom u Iluziji (1967.) Krste Papića, dok prvu glavnu ulogu – mladića na životnoj prekretnici – tumači u Gravitaciji ili fantastičnoj mladosti činovnika Borisa Horvata (1968.) Branka Ivande. Otada sve češće nastupa u glavnim ulogama i vrlo brzo postaje jedan od najuglednijih glumaca bivše Jugoslavije, ali se istovremeno bavi i poezijom i glazbom.

Bend “Zapadni kolodvor” pojavio se slučajno u proljeće 2011. godine. Sreća je htjela da Rade Šerbedžija voli pjevati, pa je za jedan nastup u samoborskoj gradskoj knjižnici trebao glazbenu pratnju. Nazvao je neke glazbenike s kojima je ranije surađivao u kazališnim projektima i zamolio ih za suradnju. Svi dogovori oko programa obavljeni su mobitelima, a prva i jedina proba održana je samo sat vremena prije koncerta. Tako je krenulo. U početku je bio trio (Pere Ištvančić, Ranko Purić i Antun Stašić), ubrzo kvartet (Marjan Krajna), pa sekstet (Mario Igrec, Nenad Jura Vrandečić). Svi su se glazbenici već ranije poznavali, svirajući u raznim ansamblima i kombinacijama, a iskustvo suradnje s neumornim Radom Šerbedžijom samo je potaknulo novu kreativnost.

Koncert na Zrinskom trgu počinje večeras u 21 sat.

Slušaj uživo
zatvori