Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

Osnovnoj školi Gola odobreno gotovo 12.000 eura za projekt ‘Malim koracima do velikih europskih ciljeva’

Osnovnoj školi Gola odobreno je gotovo 12.000 eura za projekt “Malim koracima do velikih europskih ciljeva”, kojim će po prvi puta sudjelovati u Erasmus+ programu.

Violeta Pranjić, ravnateljica škole, kazala je kako je pozitivna odluka iz Agencije za mobilnosti i programe Europske unije kojom se odobrava njihov projekt stigla u siječnju.

– U projektu, koji će trajati 16 mjeseci, učitelji i stručni suradnici, usavršavat će se putem tečajeva i time doprinijeti europskom razvoju škole i unaprjeđenju rada s učenicima – naglasila je ravnateljica.

Erasmus tim škole čine učiteljice Marina Živković, Sanja Šandrovčan, Sandra Slama, pedagoginja Evelina Kovačić Šimunić, koordinatorica projekta, Darija Kivač te ravnateljica Violeta Pranjić.

Dodajmo kako je ravnateljica zahvalila Erasmus ambasadorici Marini Njerš koja je kroz edukaciju putem predavanja i radionica uvelike pomogla i ohrabrila članove njenog tima u prvim koracima.

– Za nas u školi ovo je povijesni trenutak, odnosno, veliki korak naprijed i velika čast. Napokon je i naša škola postala član Erasmus+ obitelji. Izuzetno mi je drago i čestitam kolegicama što su iz prvog pokušaja napisale uspješnu prijavu za ključnu aktivnost 1 u području odgoja i obrazovanja za koju su nam odobrena sredstva u iznosu od 11.645 eura. Pod motom naše škole “Zajedno utiremo put snovima” na jako dobrom smo putu ostvarenja naših snova. Kao što i sam naziv projekta kaže, malim koracima idemo naprijed i radujemo se europskom razvoju naše škole, unaprjeđenju rada s učenicima te novim usavršavanjima i izazovima – zaključila je.

zatvori