Ponedjeljak, 29. travnja 2024.

FOTO Ordinacije u Virju dobile dizalo, pacijentima olakšan pristup zdravstvenim uslugama, u planu i energetska obnova

Kako bi liječnicima i pacijentima osigurali što kvalitetnije uvjete, Općina Virje realizirala je projekt rekonstrukcije zgrade zdravstvene ambulante.

– Izgrađena je pristupna platforma za osobe slabije pokretljivosti te je ugrađeno dizalo pa pacijenti sada imaju još lakši pristup medicinskim uslugama – poručuju iz Službe ureda župana i dodaju da je projekt kojim je dodatno poboljšana kvaliteta i dostupnost zdravstvenih usluga vrijedan 80.944 eura te je većinski sufinanciran sredstvima Općine, a dio, oko 20.000 eura osiguran je na natječaju Ministarstva hrvatskih branitelja.

Spomenimo da je prostor u kojem su smještene ordinacije koje djeluju u sklopu Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o ordinacijama obiteljske i dentalne medicine, posjetio župan Darko Koren sa suradnicima.

Sastao se s načelnikom Općine Virje Mirkom Perokom koji je predstavio aktivnosti i projekte koji se provode i planiraju na području općine.

Perok je zahvalio Županiji na pomoći i dugogodišnjoj konstruktivnoj suradnji te istaknuo kako Općina i u godini koja je pred nama planira realizaciju brojnih programa i projekata koji će dodatno unaprijediti kvalitetu života stanovnika Virja i naselja u sastavu općine.

Koren je tom prilikom istaknuo kako Virje u mnogočemu prednjači te naglasio prijateljski odnos i sinergiju Općine i Županije koja doprinosi stvaranju adekvatnih uvjeta, daljnjem razvoju i podizanju životnog standarda za sve mještane koji žive na području virovske općine.

Dodajmo na kraju kako Općina u suradnji sa Županijom ove godine planira i energetsku obnovu zgrade zdravstvene ambulante na kojoj je u prijašnjim zahvatima zajedničkim sredstvima obnovljeno krovište i stolarija.

zatvori