Utorak, 30. travnja 2024.

Marijanine haljine i torbe razveselile mališane u Kambodži

Koprivnička humanitarka, slikarica i frizerka Marijana Janeković sašila je i u Kambodžu poslala nekoliko haljinica i torbi za tamošnje mališane.

— Jedna volonterka iz Zagreba, koja je išla u Kambodžu raditi s djecom i učiti ih engleski jezik, zamolila me da toj dječici ponese moje haljine. Mi smo inače u kontaktu jer ona radi i za Mali dom za čije štićenike šijem odjeću. Ja sam naravno bila oduševljena, sašila sam desetak haljinica i nekoliko torbi koje je ona tamo podijelila — rekla nam je koprivnička humanitarka te dodala da su curice svaki dan nosile te haljinice i da, kako joj je prenijela volonterka, njihovoj sreći nije bilo kraja.

Haljine i torbe naše Marijane tako su ovog puta otišle na drugi kraj svijeta i opet donijele osmijeh na licu brojnim mališanima. Podsjetimo, ova poznata koprivnička frizerka i slikarica zadnjih godinu dana pomaže fra Miri Babiću koji vodi sirotište Mali dom u središnjoj Keniji. O njezinoj misiji, koja još uvijek traje i u koju su se uključili brojni Podravci već smo pisali na našem portalu, a nova pošiljka koja sadrži tristo torbi, pernica popunjenih školskim priborom i haljinama uskoro putuje za Keniju.

zatvori