Subota, 27. travnja 2024.
Home Aktualno Zagrebačka nije autocesta: Vozio 105, ograničenje 50

Zagrebačka nije autocesta: Vozio 105, ograničenje 50

0
Zagrebačka nije autocesta: Vozio 105, ograničenje 50
Ilustracija
Policijska uprava koprivničko-križevačka tijekom proteklog je vikenda zabilježila ukupno sedam prometnih nesreća – dvije s ozlijeđenim osobama i pet s materijalnom štetom. Jedna je osoba teže, a tri su lakše ozlijeđene.

Do nesreća je došlo zbog, uobičajeno, neprilagođene brzine, nepropisnog skretanja i pretjecanja te oduzimanja prednosti prolaska, ali i nemarnog postupanja s vozilom.

Ukupno je sankcionirano 105 prometnih prekršaja, od čega se 19 odnosi na alkohol i 28 na brzinu. Trojica vozača zadržana su u posebnim prostorijama do otriježnjenja, a jedan je uhićen i protiv njega je proveden žurni prekršajni postupak.

Alkoholni rekorder ponovno je bio na biciklu. Radi se o 45-godišnjaku koji je u subotu kasno navečer krstario Virovskom ulicom u Molvama s 2,30 promila alkohola u organizmu. Policijski službenici ugostili su ga do otriježnjenja.

Brzinski rekorder, pak, zatečen je u subotu prijepodne u Zagrebačkoj ulici u Koprivnici, a radilo se o vozaču osobnog automobila koji je na mjestu gdje je brzina ograničena na 50 vozio 105 km/h.

zatvori